Maaseutu näkyväksi – Maaseudun sote- ja kasvupalvelut uusissa maakunnissa -seminaari 1.6.
Maakuntauudistuksen valmistelu etenee voimalla valtakunnan tasolla ja maakunnissa. Miten uusissa maakunnissa huomioidaan maaseutu? Maaseutuverkosto ja Maaseutupolitiikan neuvosto järjestävät yhdessä Maaseutu näkyväksi – Maaseudun sote- ja kasvupalvelut uusissa maakunnissa -seminaarin, Helsingissä perjantaina 1.6.2018. klo 9.30-15. Paikkana on Messukeskus. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 25.5.
Keskuskaupungin ja ympäröivän maaseudun tarpeet ja vahvuudet eroavat ja päätökset vaikuttavat eri tavalla eri alueilla maakunnassa. Miten pystymme ottamaan maaseudun fiksusti huomioon päätöksenteossa? Olemmeko tietoisia päätösten vaikutuksista maaseutualueilla? Seminaarissa käymme läpi sote- ja kasvupalveluita, miten palveluiden saatavuus mahdollistetaan myös maaseudulla.
Keskustelua ryydittävät mm. kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä, Pohjois-Savon sote-muutosjohtaja Leila Pekkanen ja Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen.
Seminaari on lähtölaukaus syksyllä järjestettävällä viiden tilaisuuden suuraluekiertueelle, jossa pureudutaan siihen, miten uusissa maakunnissa edistetään maaseutualueiden kasvua ja kehitystä sekä turvataan osallistuminen ja lähidemokratia.
Tutustu seminaarin ohjelmaan alta.
Seminaarin kohderyhmä:
Päivä on tarkoitettu maakunnissa ja keskushallinnossa sote- ja maakuntauudistusta valmisteleville virkamiehille, valmistelutyöryhmien jäsenille, ELY-keskuksille, maakuntaliitoille, Leader-ryhmille, maakunnallisten organisaatioiden edustajille, kolmannen sektorin toimijoille, nykyisille ja tuleville maakuntapoliitikoille sekä kaikille muille, joita tematiikka kiinnostaa.
Ilmoittautumiset:
Ilmoittautumiset viimeistään 25.5. mennessä.
Suora linkki ilmoittautumislomakkeeseen: https://www.lyyti.in/maaseutunakyvaksi
-
Husberg, Antonia
National Rural Policy: duties of acting secretary general, communication and research and development
Email address: etunimi.sukunimi@mmm.fiPhone number: +358 (0)295 16 2033