Paikallisen Kestävän kehityksen edelläkävijä palkitaan Maaseutuparlamentissa

Kestävän kehityksen viikko palkitsee paikallislähtöisen kestävän kehityksen edelläkävijän Maaseutuparlamentissa 26.–28.9. Ehdokkaita ovat kaikki, jotka ovat tuoneet esille omaa paikallista panostustaan kestävään kehitykseen Kestävän kehityksen viikon aikana.

Palkitseminen on maaseutupolitiikan neuvoston alaisen Kestävän kehityksen viikkoa toteuttavan verkoston ja Kestävän kehityksen toimikunnan yhteinen tempaus. Valintaraati koostuu maaseutupolitiikan neuvoston ja Kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeristön jäsenistä.

Järjestäjät palkitsevat yhdessä edelläkävijää tai erityisen edistyksellistä toimijaa, joka on osallistunut joko tämän tai aiempien vuosien Kestävän kehityksen viikkoon. Kilpailuun ei haeta tai nimetä erikseen, vaan siihen osallistuvat kaikki Kestävän kehityksen viikkoon rekisteröityneet toimijat ja tapahtumajärjestäjät.

Palkitsemisen tavoitteena on tuoda esille paikallistoimijoiden tärkeää, luovaa ja mukaansatempaavaa työtä kestävien paikallisyhteisöjen hyväksi sekä korostaa kaiken kokoisten toimijoiden ja tekojen arvokasta roolia kestävyyssiirtymässä.

Palkitseminen tapahtuu Maaseutuparlamentissa Nurmeksessa perjantaina illallisjuhlassa 27.9. Maaseutuparlamentti 2024 on syyskuussa 23–29.9 järjestettävän Kestävän kehityksen viikon huipentuma.

Lisätietoja